30 украинских военных кораблей участвуют в сборе-походе

18.09.2003, 11:13

На украинском флоте начался сбор-поход соединений, кораблей, частей и подразделений обеспечения. (укр.)

У Військово-Морських Силах Збройних Сил України під керівництвом Головнокомандувача українських ВМС контр-адмірала Ігоря Князя розпочався збір-похід з'єднань, кораблів, частин та підрозділів забезпечення. До збір-походу, метою якого є, зокрема, вдосконалення морського, польового та повітряного вишколу, залучено 30 кораблів, суден та частин, 4 літака від ВПС Збройних Сил України.

На першому етапі задіяні сили відпрацюють питання базової підготовки: планування бойових дій, допуску кораблів до виходу в море та до виконання бойових вправ тощо.

Під час другого етапу відбуватиметься розгортання сил, відпрацьовуватимуться, зокрема, питання оборони кораблів на незахищеному рейді.

В ході активної фази збір-походу в морі сили виконають завдання за призначенням. Загалом, як планується, буде виконано понад 200 бойових вправ, у тому числі понад 100 - ракетно-артилерійських.

За інформацією начальника відділу головних спеціалістів - головного спеціаліста бойового застосування ракетно-артилерійської зброї управління бойової підготовки Головного командування ВМС капітана 1 рангу Вадима Махно, очікується, що саме під час цьогорічного збір-походу на українському флоті буде виконано тисячну ракетно-артилерійську стрільбу за останні 5 років.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також