Продолжаются украино-итальянские учения "Прикарпатье-2003"

19.09.2003, 11:14

На Яворивском полигоне Западного оперативного командования продолжаются совместные украино-итальянские учения "Прикарпатье-2003". (укр.)

У період від 17-19 на тактичному полі Яворівського полігону відбуваються тактичні танкові навчання італійських підрозділів бригади "Арієте". У навчанні беруть участь близько 1000 військовослужбовців Італії на чолі з командиром бригади "Арієте" бригадним генералом Вальтером Ла Валле. Також задіяно 45 танків, інженерна, артилерійська та піхотна техніка тощо.

Сценарій тренувань передбачає проведення миротворчої операції за допомогою силових методів. Відтворюється ситуація, коли умовна країна потребує захисту від держави-агресора і просить підтримки ООН. Віртуальні негаразди розгортаються на тлі економічних та етнічних непорозумінь. У відповідь ООН спрямовує італійську бригаду у конфліктну зону з метою встановлення миру. Війська розташовуються на умовній території. Згодом танкова бригада йде в наступ і атакує противника.

Як зазначив начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату управління Західного ОК полковник Сергій Поляков, навчання відбувається у відповідності з положеннями Статуту ООН. Якщо певні пункти положення розглядають складові миротворчої операції без проведення бойових дій, то 7-ий пункт Статуту ООН передбачає саме силовий напрямок розвитку подій задля встановлення миру. Адже не завжди миру можна досягти суто мирними переговорами, політичними ресурсами, мирним шляхом.

22-24 вересня 2003 року відбудуться спільні тренування за участю італійських військових та артилеристів батареї 80-го окремого аеромобільного полку Західного оперативного командування.

26 вересня - протягом презентаційного Дня Італійця - іноземні гості ознайомлять українських колег з особливостями італійської історії і культури, зокрема, суто у пізнавальних цілях, - частуватимуть наших вояків національними стравами.

27 вересня - урочиста церемонія закриття навчань "Прикарпаття-2003".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також