На Яворивском полигоне проходят украино-итальянские учения "Прикарпатье-2003"

08.09.2003, 11:32

Более 1200 украинских и итальянских военных принимают участие в совместных тактических учениях по боевым стрельбам "Прикарпатье-2003", которые проходят на Яворивском общевойсковом полигоне Западного оперативного командования. (укр.)

28 серпня залізничним транспортом до Львова прибув ешелон з італійською військовою технікою, яку буде задіяно в ході маневрів. Прибуття основної частини учасників "Прикарпаття-2003" планувалося 2-4 вересня.

Далі, в період з 6 до 16 вересня проходить бойове злагодження підрозділів двох країн на військовому стрільбищі, танковій директрисі, тактичному полі з проведенням бойових стрільб.

На 6 вересня було заплановано проведення урочистої церемонії відкриття "Прикарпаття-2003".

12-го вересня учасники навчання обміняються досвідом щодо підготовки та використання танкових підрозділів. Зокрема, італійці ознайомлять українських військовослужбовців з танком "Арієте", натомість наші військові репрезентують іноземним гостям танк Т-72.

Проведення активної фази спільного українсько-італійського тактичного навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Прикарпаття - 2003" заплановано на кінець вересня. Тематикою навчання традиційно обрано проведення операції із підтримки миру. Сценарій маневрів передбачає проведення операції із встановлення миру в зоні внутрішнього етнічного конфлікту під егідою ООН.

Передбачається, що у навчанні візьмуть участь понад 1200 українських та італійських військових. Зокрема, з італійської сторони у навчанні братимуть участь понад 1000 військовослужбовців та близько 500 одиниць військової техніки. Збройні Сили України представлятиме близько 200 військовослужбовців та 40 одиниць техніки 80-го окремого аеромобільного полку Західного оперативного командування.

Спільне українсько-італійське тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Прикарпаття-2003" триватиме до 15 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також