В Украине активизируется грипп

20.01.2004, 14:03

В некоторых регионах Украины наблюдается увеличение заболеваемости гриппом на 24,5%. (укр.)

За повідомленнями Українського центру грипу та ГРІ протягом 3 тижня (12.01.2004-18.01.2004) поточного року в деяких регіонах України спостерігалась активізація епідемічного процесу грипу та ГРІ, ріст захворюваності на ці інфекції становив 24,5%. Найбільш виразно це відбулося у мм. Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Одесі, де зростання відповідно становило 36,8%, 40,1%, 41,2%, 49,2%.

Кількість хворих дітей становить 40,5%, що перевищує показник уражених грипом дорослих і свідчить про активний розвиток епідемічного процесу. Серед дітей, як це обумовлено активністю їх вікових груп, перше місце серед хворих припадає на школярів (7-14 років) - 44,3%. Разом з тим, зниження захворюваності серед дітей 0-14 років спостерігалося у мм. Києві, Харкові, Чернігові відповідно на 11,05%, 8,6%, 28,8%.

Госпіталізовано 383 особи (0,51%) інфікованих грипом та ГРІ, переважна більшість (84,5%) діти вікової групи 0-14 років. Летальних випадків серед хворих не зареєстровано.

За повідомленням Центрів державного санітарно-епідеміологічного нагляду зареєстровано ріст захворюваності на грип та ГРІ з перевищенням епідемічних порогів серед всіх груп населення в 35 регіонах Росії: мм. Красноярську, Калінінграді, Магадану, Мурманську, Улан-Уде, Челябінську, Астрахані, Рязані, Воронежу, Новосибірську, Саратові тощо.

Таким чином спостерігається подальша активізація епідемічного процесу з грипу та ГРІ.

Розвиток епідемічного процесу на грип в Україні, слід розглядати, як початок епідемії у окремих регіонах - Житомирській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, областях та мм. Одесі, Чернівцях. У регіонах проводиться комплекс протиепідемічних заходів згідно з комплексними планами заходів по профілактиці і боротьби з грипом та ГРІ. Посилено контроль за виконанням протиепідемічних заходів у лікувально-профілактичних установах, дитячих дошкільних, учбових закладах.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також