"Нафтогаз Украины" устанавливает единую цену на сжиженный газ для населения

11.10.2004, 16:39

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" устанавливает единую цену на сжиженный газ, который реализуется населению, в сумме 50 грн. за один баллон весом 21 кг. (укр.)

Про це було повідомлено на розширеній нараді правління НАК "Нафтогаз України", газотранспортних підприємств західного регіону України та газопостачальних підприємств та керівників Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Волинської, Рівненської та Хмельницької областей з питань підготовки до опалювального сезону, яка відбулася у м. Моршин Львівської області під керівництвом голови правління компанії Юрія Бойка.

На нараді відзначалося, що скраплений газ для потреб населення за фіксованою ціною реалізовуватиметься виключно через обласні підприємства з газопостачання та газифікації (облгази). Скраплений газ облгазам надаватимуть ДК "Укргазвидобування" та ВАТ "Укрнафта". Газ, що залишиться після реалізації населенню, продаватиметься комерційним структурам за ринковими цінами.

Учасники наради також обговорили актуальні питання підготовки до опалювального сезону, взаєморозрахунків та реструктуризації боргів за спожитий природний газ, укладення угод на поставку газу підприємствам комунальної теплоенергетики на осінньо-зимовий період 2004-2005 рр., а також взаємної дисципліни поставок газу та платежів за нього.

Під час наради правління НАК "Нафтогаз України" відзначило значне зниження комерційних втрат палива - до 0,6% при транспортуванні газу, та 1,6% - при поставках населенню, та суттєве підвищення середнього рівня розрахунків за газ, який на сьогодні складає понад 90%. Актуальною проблемою підготовки до опалювального сезону 2004-05 рр. визнано низький рівень платіжної дисципліни підприємств комунальной теплоенергетикі, дії яких ставлять під загрозу своєчасний початок опалювального сезону та призводять до підвищення соціальної напруги у деяких регіонах. Станом на жовтень поточного року, загальна заборгованість підприємств ТКЕ перевищує 2 млрд. грн.

До початку опалювального сезону аналогічні наради з газотранспортниками, газопостачальниками та керівництвом областей і міст буде проведено в Харкові, Полтаві та Одесі.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также