"Нафтогаз Украины" газифицировал г. Судак в Криму

15.10.2004, 12:30

Сегодня, 15 октября, при участии Президента Украины Леонида Кучмы и председателя правления НАК "Нафтогаз Украины" Юрия Бойко состоялась торжественная церемония завершения строительства газопровода-отвода к г. Судак в АР Крым. (укр.)

Трубопровід дозволить забезпечити природним газом м. Судак та прилеглі населені пункти, в яких проживає більше 50 тис. мешканців.

Загальна довжина новобудови склала 47 км, в тому числі у скельних ґрунтах - 7,5 км. Також побудовано газорозподільну станцію (ГРС), підвідні комунікації та три будинки операторів.

Вартість будівництва газопроводу та прилеглої до нього інфраструктури склала 44,7 млн. гривень. Фінансування будівництва здійснено із залученням коштів компанії та бюджетних коштів. Під час будівництва газопроводу було застосовано новітні технічні досягнення, зокрема, обробку труби транспортерною стрічкою товщиною 10-15 мм.

Рішення добудувати газопровід-відвід було прийнято компанією на виконання доручення Президента України для розвитку газифікації регіону, розширення українського ринку газу та вирішення екологічних проблем південно-східного регіону Криму. Це суттєво підвищить привабливість місцевих курортів та сприятиме розвитку туристичної інфраструктури.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также