"ГАЗ УКРАИНЫ" БУДЕТ ПОСТАВЛЯТЬ ГАЗ ТКЭ ТОЛЬКО ПРИ УСЛОВИИ ЕГО ПОЛНОЙ ОПЛАТЫ

16.10.2004, 13:04

ДК "Газ Украины" будет заключать договора с предприятиями теплокоммунэнерго о начале отопительного сезона только при условии 100% оплаты текущих поставок топлива и погашения задолженности, которая возникла в 2004 году. (укр.)

Станом на 14 жовтня, ДК "Газ України" уклала угоди з 460 з майже 900 підприємств ТКЕ, а рівень погашення заборгованості підприємствами ТКЕ, що утворилася в міжопалювальний період (з 1 травня 2004 року), становив 53%.

Загальна заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий, проте не оплачений у 2004 році природний газ, склала 172 млн. гривень. Станом на 14 жовтня, рівень проплат за природний газ склав 84%, а з урахування коштів, що надходять у якості пільг та субсидій - 85%. Серед найбільших боржників - Херсонська, Донецька, Луганська, Кіровоградська та Рівненська області.

Низький рівень розрахунків багатьох ТКЕ ускладнює їх підготовку до роботи в осінньо-зимовому періоді 2004-2005 років та укладання ними договорів на закупівлю в достатній кількості обсягів газу на початок опалювального сезону. Вкрай пасивною залишається участь в укладанні договорів підприємств ТКЕ Вінницької, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Сумської, Херсонської областей.

"Газ України" звертає увагу на небажання деяких керівників на місцях оперативно та у відповідності із чинним законодавством вирішувати проблеми, внаслідок яких виникає загроза зриву опалювального сезону, та попереджує підприємства ТКЕ про відповідальність за їх бездіяльність перед Кабінетом Міністрів України.

Згідно з дорученням Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2004 року, на керівників обласних, міських, районних державних адміністрацій та підприємств комунальної теплоенергетики разом з НАК "Нафтогаз України" та ДК "Газ України" покладено відповідальність із забезпечення стовідсоткового рівня розрахунків за спожитий з початку року природний газ.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также