Продолжается ротация украинского миротворческого контингента в Ираке

18.10.2004, 11:06

Более 1200 военнослужащих 6-й отдельной механизированной бригады Вооруженных Сил Украины уже возвратились в Украину во время ротации украинского миротворческого контингента в Республике Ирак. (укр.)

Триває ротація особового складу українського миротворчого контингенту зі складу Багатонаціональних сил в Республіці Ірак.

Станом на 15 жовтня з Іраку до України рейсами літаків Іл-76МД Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" повернулося вже більше 1200 військовослужбовців 6-ої окремої механізованої бригади (омбр) ЗС України.

З метою якісної організації зустрічі миротворців, що прибувають з Іраку, у штабі Західного оперативного командування функціонує оперативна група, яка здійснює контроль за ходом митних та прикордонних процедур, а також заходів з медичного забезпечення особового складу.

Усі наші миротворці, які повертаються на Батьківщину з Іраку, проходять обов'язкове поглиблене медичне обстеження (обсервацію). Медогляд кожного військовослужбовця триває близько трьох днів. Після проходження медогляду миротворці повернуться на попередні місця служби, звідки будуть відправлені у чергові відпустки за 2004 рік.

Варто додати, що усім військовослужбовцям 6-ої омбр ЗС України, які виявили бажання оздоровитися, буде надано можливість пройти курс лікування та адаптації у санаторіях Міністерства оборони України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також