В Киеве проходит встреча украинских и шведских военных экологов

19.10.2004, 12:45

Актуальные вопросы экологического обеспечения жизнедеятельности вооруженных сил обсуждают в Киеве украинские и шведские военные экологи. (укр.)

19-21 жовтня у Києві перебуває делегація шведських військових екологів на чолі з начальником управління екології Генерального штабу ЗС Королівства Швеції полковником Леннартом Томсеном.

Метою візиту шведських фахівців є обмін досвідом зі своїми українськими колегами у реалізації заходів з екологічної безпеки життєдіяльності військ. Зокрема, обговорюватимуться питання щодо розробки та випуску посібника з екологічного забезпечення для Збройних Сил України. Як відзначив заступник начальника з питань екології військ РХБ захисту ЗС України полковник Юрій Ситник, планується, що базовим документом для цього видання буде аналогічний, що запроваджений у збройних силах Швеції. Слід відзначити, що цей посібник вже перекладений на українську мову і після необхідного доопрацювання у відповідності до вітчизняних вимог, адаптування до українського законодавства та затвердження буде надрукований за рахунок шведської сторони і розповсюджений у військах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також