Украинские верификаторы работают в Турции и Польше

20.10.2004, 11:28

Группа верификаторов Вооруженных Сил Украины осуществляют наблюдательный полет над территорией Турции, а также инспектирует объекты контроля в Польше. (укр.)

У рамках Договору з Відкритого неба група інспекторів Управління верифікації Збройних Сил України здійснює спостережний політ над територією Республіки Туреччина. Метою верифікаційного заходу, який триватиме до 22 жовтня, є проведення аерофотозйомки військових об'єктів збройних сил Туреччини з визначеної висоти.

Українські фахівці здійснюють політ на літаку Ан-30Б ескадрильї "Блакитна стежа" Військово-Повітряних Сил ЗС України.

Ще одна група українських верифікаторів, відповідно до положень Договору про звичайні збройні сили в Європі, розпочала інспектування об'єктів контролю збройних сил Республіки Польща. Ця інспекція триватиме до 24 жовтня.

Довідка. Договір з Відкритого неба передбачає застосування режиму "Відкритого неба" з метою розвитку відкритості та транспарентності, сприяння виконанню діючих, або наступних угод у галузі контролю над озброєннями, а також розширенню можливостей щодо запобігання криз та кризових ситуації. Крім того, у майбутньому передбачено розповсюдження режиму "Відкрите небо" на моніторинг та захист навколишнього середовища.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також