В Украине будут возобновлены льготы военнослужащим

27.10.2004, 17:36

Кабинет Министров Украины принял решение в 2005-2006 годах возобновить льготы военнослужащим. (укр.)

Протягом 2005-2006 років військовослужбовцям будуть відновлені соціальні гарантії, яких вони були позбавлені в 2000 році. Відповідну постанову, яка була підготовлена за дорученням Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, ухвалив сьогодні Кабінет Міністрів на своєму засіданні.

Коментуючи урядову постанову "Про відновлення соціальних гарантій військовослужбовцям у 2005-2006 роках", міністр оборони України Олександр Кузьмук наголосив на важливості цього рішення для усіх військовослужбовців України.

За словами міністра, загальна сума асигнувань, необхідна для повного відновлення гарантій в усіх військових формуваннях, становитиме понад 2 мільярди гривень. "Для повного відновлення цих гарантій потрібен час i відповідні фінансові ресурси, за один рік цього зробити неможливо", - підкреслив Олександр Кузьмук, зазначивши, що пільги будуть відновлюватися поступово протягом двох років, насамперед, найменш матеріально забезпеченим категоріям військовослужбовців.

За словами Олександра Кузьмука, серед пільг, які будуть відновлюватися - надання продовольчих пайків, безоплатний проїзд транспортом у відпустку й назад, пільги з оплати за житлово-комунальні послуги та інші соціальні гарантії.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також