В Киеве проходят учения НАТО

02.11.2004, 11:30

Представители 29 стран-членов и партнеров Североатлантического альянса привлекаются к участию в многонациональных учениях "Кооператив Аура - 2004", которое начинается в Киеве. (укр.)

Сьогодні, 1 листопада, у Києві на базі Національної академії оборони України розпочинається багатонаціональне навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив Аура - 2004".

До навчання залучено представників з 29 країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу. Зокрема, з Великої Британії, США, Німеччини, Франції, Бельгії, Норвегії, Фінляндії, Чехії, Польщі, Угорщини, України, Латвії, Румунії, Македонії, Вірменії, Албанії тощо.

Основна мета проведення "Кооператив Аура - 2004" полягає у ознайомленні з процедурами НАТО щодо врегулювання кризових ситуацій, прийнятті рішень та формуванні складу багатонаціональних сил для участі в операціях з підтримки миру.

Зокрема, під час спільних брифінгів та семінарських занять учасники навчання опрацюють вимоги НАТО до порядку контролю повітряного простору, доктрину НАТО щодо дій в кризових ситуаціях, процес оперативного планування Альянсу, а також ознайомляться з правовими аспектами проведення операцій з врегулювання кризових ситуацій та правилами застосування сили.

Навчання "Кооператив Аура - 2004" триватиме до 5 листопада.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також