Представители ВМС Украины примут участие в миротворческих учениях НАТО "Blue Game-2005"

05.11.2004, 12:05

В будущем году представители Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины планируют принять участие в международных миротворческих учениях НАТО "Blue Game-2005". (укр.)

У місті Нортвуд (Велика Британія) завершила свою роботу плануюча конференція багатонаціонального військово-морського навчання країн-членів і партнерів НАТО "Blue Game-2005".

Темою майбутніх військово-морських маневрів визначено проведення миротворчої операції під проводом Північноатлантичного альянсу щодо реагування на кризову ситуацію, а мета навчання полягає в удосконаленні взаємодії між підрозділами збройних сил країн-членів та партнерів НАТО.

Серед представників військово-морських сил країн-членів та партнерів Альянсу у роботі конференції взяв участь і представник Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Як очікується, під час активної фази маневрів планується здійснити бойову злагодженість сил на рівні тактичних груп, досягти повного контролю над повітряною, надводною та підводною ситуаціями, а також відпрацювати спільні мінно-тральні операції.

На заключному етапі заплановано провести навчальну операцію з реагування на кризову ситуацію з метою встановлення свободи судноплавства.

Варто додати, що 2003 року представники ВМС Збройних Сил України вже брали участь в аналогічному навчанні, яке пройшло поблизу південного узбережжя Норвегії. Особливістю тих маневрів стали операція зі знешкодження мін у зонах інтенсивного судноплавства та відпрацювання взаємодії з цивільними структурами щодо контролю над судноплавством.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також