В Национальной академии обороны Украины проходит международная неделя

10.02.2004, 11:46

С 9 по 13 февраля в Национальной академии обороны Украины проходит международная неделя на тему "Трансформация НАТО и партнерство". (укр.)

Захід відбудеться у рамках виконання цільового плану співробітництва України з НАТО на 2004 рік. Викладачами Оборонного коледжу НАТО в м. Рим (Італія) та школи НАТО (SHAPE), що розташована у м. Обераммергау, буде прочитано курс лекцій для науково-педагогічних працівників, слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичних факультетів академії, а також для представників вищих військових закладів Збройних Сил України, Національного інституту проблем міжнародної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України.

В тематиці лекцій враховані пропозиції української сторони, які було обговорено під час проведення "Міжнародного тижня - 2003 року". До програми включені нові теми та питання, зокрема такі як "Революція у військовій справі", "Можливості НАТО", та "Операція НАТО із врегулювання кризи в Афганістані".

Подібний захід відбувається вже вчетверте, починаючи з 2001 і охопить аудиторію майже в 800 чоловік.

Відкриття Міжнародного тижня розпочинається з вступного слова начальника Національної академії оборони України, доктора технічних наук, професора генерал-полковника Володимира Толубко та начальника оборонного коледжу НАТО генерал-лейтенанта Жан-Поль Раффена.

13 лютого заплановано виступ перед аудиторією слухачів з лекцією "Майбутнє НАТО" Голови Військового Комітету НАТО генерала Харальда Куята, який обіймає цю посаду з липня 2002 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також