Продолжается реформирование ВМС Украины

11.02.2004, 11:20

Реформированию отечественного военного флота было посвящено заседание Военного совета Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины, которое состоялось в Севастополе. (укр.)

У Севастополі відбулося засідання Військової ради Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Захід, що проходив під безпосереднім керівництвом Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Ігоря Князя, було присвячено питанням реформування вітчизняного військового флоту.

Під час засідання зазначалося, що у Головному командуванні ВМС України вже розроблено відповідні плани щодо оптимізації та реформування флоту. Так, на базі Військ берегової оборони планується створення бригади берегової оборони, а підрозділи морської авіаційної групи буде переформовано в морську авіаційну бригаду. Корабельний бойовий склад передбачається зменшити на 2-3 корабля. Також передбачається значне скорочення кількості допоміжних суден.

Як зазначив у своєму виступі Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Ігор Князь, у першу чергу будуть враховуватися питання соціального захисту кожного окремого військовослужбовця і службовця флоту, які підпадають під скорочення.

- Звільнення очікує, у першу чергу, тих, хто вислужив встановлені терміни служби та має право на пенсійне забезпечення, а також тих, хто перебуває на посадах понад 4-5 років і не має перспектив просування по службі, - зазначив контр-адмірал Ігор Князь.

Контр-адмірал Ігор Князь також поінформував учасників засідання про заходи, які вживаються керівництвом держави та військового відомства щодо забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців, яких очікує скорочення.

Зокрема, велику увагу буде приділено вирішенню житлових проблем. Якщо торік Військово-Морські Сили України отримали 128 квартир, то цього року тільки на кошти, що будуть виділені з бюджету Міністерства оборони України, передбачається побудувати близько 200 квартир.

Торкаючись перспектив розвитку українського військового флоту Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України висловив впевненість у тому, що в результаті скорочення Збройних Сил, частка бюджету військового відомства, що спрямована на розвиток, у найближчі роки зростатиме. Зокрема, передбачається, що до 2015 року вітчизняний військових флот може отримати близько 10-12 нових кораблів типу "фрегат", "корвет", "тральщик".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також