Украинские миротворцы подготовили для пограничной полиции Ирака более 600 специалистов

02.02.2004, 10:58

На протяжении трех месяцев украинские миротворцы национального контингента в Республике Ирак подготовили для подразделений местной пограничной полиции более 600 специалистов. (укр.)

30 січня українські миротворці національного контингенту в Республіці Ірак завершують підготовку місцевих підрозділів прикордонної поліції. Підготовка іракських прикордонників, яку було розпочато у жовтні минулого року, тривала у спеціальному навчальному центрі, що розташовується на території базового табору 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України.

Курс навчання включав в себе вогневу і тактичну підготовку, вивчення основ міжнародного гуманітарного права, законодавчих нормативних актів, порядок дій при затриманні нелегальних мігрантів та порушників державного кордону.

На сьогодні підготовлено і повністю укомплектовано 3 батальйони іракської прикордонної поліції загальною чисельністю 642 чоловіки. Підрозділи прикордонної поліції охоронятимуть 142-кілометрову ділянку кордону між Іраком та Іраном, яка проходить через провінцію Васіт. Цей напрямок вважається найбільш інтенсивним.

Крім підбору та навчання українські військові займалися і підготовкою матеріальної бази для іракських прикордонників. Зокрема, обладнано 2 казарми та 5 фортів, встановлено електрогенератори, налагоджено каналізаційні та системи водопостачання, приміщення було обладнано кондиціонерами, завезені меблі та ліжка.

З метою підвищення мобільності іракських прикордонників та їх доставки до місць служби українськими миротворцями відремонтовано та передано 2 вантажних автомобіля.

Найближчим часом на північному напрямку буде відремонтовано ще 2 форти та казарму. Також вже затверджено проект реконструкції центрального перепускного пункту "Арафат".

Як очікується, 1 квітня українські миротворці передадуть усі повноваження з охорони ірако-іранського кордону місцевим прикордонникам.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також