Украинские военные принимают участие в планирующей конференции учений в Эстонии

03.02.2004, 11:10

В городе Таллинн начала работу главная планирующая конференция по учениям в духе программы "Партнерство во имя мира" "Медик-спасатель-2004". (укр.)

2 лютого у столиці Естонської Республіки місті Таллінн розпочала роботу головна плануюча конференція з підготовки до навчання в дусі Програми НАТО "Партнерство заради миру" та відповідно до угод про військове співробітництво між країнами-учасницями на поточний рік "Rescuer medcuer-2004" ("Медик-рятувальник - 2004"). В роботі конференції беруть участь представники пошуково-рятувальної служби Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Навчання планується провести 16-30 липня на території Латвії, Литви та Естонії. Під час маневрів учасники відпрацюють дії під час ліквідації наслідків стихійного лиха і попередження терористичних актів на території країн Прибалтики. Зокрема, буде здійснено тренування з роботи рятувальних загонів, надання медичної допомоги великим групам людей, надання гуманітарної допомоги.

На плануючій конференції представники Болгарії, Вірменії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Сполучених Штатів Америки, України, Хорватії та Естонії обговорять також можливість проведення в майбутньому спільних навчань з пошуку і рятування особового складу на воді й надання допомоги постраждалим, пошуку і знищення вибухонебезпечних предметів у воді, надання допомоги аварійному водолазу й евакуації його в транспортній барокамері.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також