Началась ротация украинских миротворцев в Ираке

05.02.2004, 10:53

4 февраля в Ирак для участия в международной миротворческой операции прибыли первые 105 военнослужащих из состава 6-й отдельной механизированной бригады Вооруженных Сил Украины. А в Украину из Ирака вернулись 135 миротворцев 5-й отдельной механизированной бригады. (укр.)

4 лютого о 6 годині за київським часом з військового майданчика аеропорту Бориспіль літак Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" зі 105 військовослужбовцями зі складу 6-ї окремої механізованої бригади (омбр) Збройних Сил України відбув до Республіки Ірак. На борту літака також знаходилися представники робочої групи Генерального штабу Збройних Сил України, на чолі з начальником Генерального штабу ЗС України генерал- полковником Олександром Затинайком і оперативна група Головного командування Сухопутних військ ЗС України, яку очолює перший заступник Головнокомандувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Валерій Фролов. Головним завданням цих груп є надання практичної допомоги з організації та проведення планової ротації Українського миротворчого контингенту для участі у міжнародній миротворчій операції в Республіці Ірак.

О 8.00 за київським часом літак здійснив успішну посадку в іракському аеропорту Таліл.

Також 4 лютого близько 15 години за київським часом, цим ж літаком з Іраку до України (борт прийматиме військовий майданчик аеропорту Бориспіль) прибули перші 135 миротворців зі складу 5-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також