Визит министра обороны Украины в Сербию и Черногорию

06.02.2004, 11:46

5-6 февраля министр обороны Украины Евгений Марчук находится с официальным визитом в Сербии и Черногории. (укр.)

Планується, що під час візиту керівник оборонного відомства України зустрінеться з Президентом Сербії та Чорногорії паном Світозаром Маровічем, міністром закордонних справ паном Гораном Свілановичем та міністром оборони паном Борисом Тадічем. Сторони обговорять питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва, а також перспективні напрямки співробітництва оборонних відомств обох країн з НАТО.

Міністр оборони України Євген Марчук також планує відвідати військову академію Армії Сербії та Чорногорії.

Основою співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сербії і Чорногорії є "Угода між Урядом України та Союзним Урядом Союзної Республіки Югославія про військове співробітництво" від 9 грудня 1996 року та "Угода між Кабінетом Міністрів України та Радою Міністрів Сербії і Чорногорії про військово-технічне співробітництво" від 4 листопаду 2003 року.

У 2003 році відбулась робоча зустріч Міністра оборони України Євгена Марчука з Міністром оборони Сербії і Чорногорії Борисом Тадічем на виставці "IDEF-2003" в м. Анкара (Туреччина). Під час зустрічі були обговорені питання модернізації танків М-84 (національне найменування в Сербії і Чорногорії) із використанням українського озброєння, постачання з України запасних частин до військової техніки радянського виробництва, яка стоїть на озброєнні в Сербії і Чорногорії. Минулого року також відбулася зустріч першого заступника Міністра оборони України Олександра Олійника з заступником Міністра оборони Сербії Чорногорії паном Марашом, де були обговорені питання реформування збройних сил країн.

В рамках військово-технічного співробітництва двох країн у 2003 році у м. Києві відбулася робоча зустріч експертів з питань розвитку військово-технічного співробітництва у галузі ремонту та модернізації ракетно-артилерійського озброєння. В ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо внесення змін до проекту "Угоди між Кабінетом Міністрів України і Радою Міністрів Сербії Чорногорії про військове-технічне співробітництво" та участь МО України у модернізації ракетно-артилерійського озброєння Армії Сербії і Чорногорії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також