Визит в Украину Командующего Военно-Воздушными Силами НАТО в Европе

10.03.2004, 11:36

Вопросы развития двустороннего военного сотрудничества и сотрудничества Украина-НАТО планируется обсудить во время визита в Украину Командующего Военно-Воздушными Силами НАТО в Европе генерала Роберта Фоглсонаю. (укр.)

10-12 березня в Україні з візитом перебуватиме американська військова делегація на чолі з Командувачем Військово-Повітряних Сил НАТО в Європі, Командувачем об'єднаних Військово-Повітряних Сил НАТО "Північ" та Командувачем Військово-Повітряного компоненту Європейського командування США генералом Робертом Фоглсоном.

10 березня програмою візиту, передбачається робоча зустріч генерала Роберта Фоглсона з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайком. Під час візиту також запланована робоча зустріч американського генерала з Головнокомандувачем Військово-Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Ярославом Скальком.

В ході цих робочих зустрічей сторони планують обговорити питання розвитку двостороннього військового співробітництва та співробітництва Україна-НАТО. Зокрема, щодо можливості організації та проведення спільних заходів бойової підготовки, подальшого розвитку взаємосумісності Збройних Сил України зі збройними силами країн-членів Північноатлантичного Альянсу, використання військово-транспортної авіації Військово-Повітряних Сил ЗС України в інтересах НАТО, досвідом у підготовці льотного складу тощо.

Крім того, програмою візиту передбачається відвідування високим американським гостем винищувальної авіаційної бригади, що дислокується у Миргороді, де генерал Роберт Фоглсон не тільки ознайомиться з бойовими можливостями цієї авіаційної частини, а й здійснить політ разом з українським пілотом на навчально-бойовому винищувачі Су-27УБ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також