Украинские верификаторы открыли инспекционный год

27.03.2004, 12:56

Инспекцию объектов контроля на территории ФРГ осуществляют украинские верификаторы в рамках Договора об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

22 березня, у відповідності до Договору про звичайні збройні сили у Європі, група українських верифікаторів розпочала інспекцію об'єктів контролю на території Федеративної Республіки Німеччини.

Крім одного об'єкту контролю збройних сил Німеччини, українські інспектори, яких очолює начальник відділу управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Андрій Гудзь, здійснять інспекцію об'єкту контролю збройних сил США на території ФРН.

Цією інспекцією українські верифікатори відкривають 2004-2005 інспекційний рік, який традиційно розпочинається 17 березня. У нинішньому інспекційному році пасивна та активна квота України за Договором про ЗЗСЄ складає по 16 інспекцій.

Інспекція триватиме до 28 березня.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, системи озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також