Процесс подготовки украинских миротворцев заинтересовал британских военных

30.03.2004, 10:57

Начальник Британской группы войск советников и инструкторов в Центральной и Восточной Европе ознакомится с ходом проведением курсов по подготовке инструкторов для миротворческих подразделений, которые проводятся в Житомире. (укр.)

29 березня - 1 квітня у розташуванні 95-ої окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (місто Житомир) перебуватиме начальник Британської групи військових радників та інструкторів у Центральній та Східній Європі полковник Кріс Котс.

В ході візиту полковник Кріс Котс планує ознайомитися з ходом проведення курсів з підготовки інструкторів для миротворчих підрозділів, які тривають на базі цього аеромобільного з'єднання.

Сьогодні на курсах відповідну фахову підготовку проходять офіцери та військовослужбовці служби за контрактом Південного та Північного оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України, а також частин і з'єднань 8-го армійського корпусу.

Під час теоретичних та практичних занять військовослужбовці опановують навички з керування підрозділами в ході проведення операцій з підтримки миру. Зокрема, основна увага приділяється таким напрямкам, як організація патрулювання у зоні відповідальності, затримання порушників порядку, забезпечення проведення маніфестацій і виборів, врегулювання масових заворушень. Навчальний матеріал викладають українські інструктори, які свого часу вже закінчили подібний курс, а британські колеги координують навчальний процес та надають методичну допомогу. Українські інструктори проводять заняття, застосовуючи не тільки теоретичні знання, що отримали на курсах, адже майже 80% українських інструкторів пройшли через службу у національних миротворчих контингентах. Отже, практична частина занять проходить з урахуванням набутого досвіду.

Заняття зорієнтовані на підготовку фахівців, яких заплановано включити до складу наступної ротації українського миротворчого контингенту в Іраку.

Довідка. Курси підготовки інструкторів для миротворчих підрозділів було започатковано у 2002 році за підтримки Британської групи військових радників та інструкторів у Центральній та Східній Європі в рамках двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та Великої Британії. Їх організовують двічі на рік не лише в Житомирі, але й на базі навчального центру "Партнерство заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також