Началась подготовка военнослужащих для выполнения миротворческой миссии в Сьерра-Леоне

29.03.2004, 11:25

В Николаеве начались сборы с военнослужащими, которые готовятся к ротации 4-го отдельного ремонтно-восстановительного батальона Вооруженных Сил Украины, которые выполняют задание миссии ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

27 березня у Миколаєві, на базі окремого аеромобільного полку Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, розпочинаються збори з військовослужбовцями, які плануються для ротації 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону (орвб) ЗС України, що виконує завдання місії ООН у Сьєрра-Леоне.

Для якісної підготовки майбутніх миротворців, яких було ретельно відібрано з частин і підрозділів усіх трьох оперативних командувань Сухопутних військ ЗС України, керівним складом Південного оперативного командування створено всі необхідні умови. Зокрема, заняття з бойової підготовки проводитимуться на 16-ти обладнаних навчальних місцях та класах Миколаївського військового автомобільного коледжу. Крім того, програмою бойового злагодження передбачено виконання вправ практичного водіння автомобільної техніки і бойових машин, а також бойові стрільби зі стрілецької зброї та зброї БТРів.

Під час зборів усім українським військовим, які проходитимуть службу у непростих кліматичних та санітарно-епідеміологічних африканських умовах, буде зроблено всі необхідні щеплення.

Ротацію 4-го орвб, під час якої буде замінено 525 українських військових, заплановано провести в період з 17 по 27 травня 2004 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також