Украинские военные посещают британский центр военных советников

25.03.2004, 11:08

Продолжается работа украинской военной делегации в учебном центре британской группы военных советников и инструкторов в городе Вышкив (Чешская Республика). (укр.)

З 23 по 26 березня делегація Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України перебуватиме з робочим візитом в учбовому центрі британської групи військових радників та інструкторів, який знаходиться у місті Вишків, Чеська Республіка. Очолює делегацію начальник відділу тактичної та тактико-спеціальної підготовки управління бойової підготовки Головного командування Сухопутних військ ЗС України полковник Андрій Цуріков.

В ході візиту сторони обговорять план співробітництва на 2005 рік в рамках проведення курсів з підготовки інструкторів миротворчих підрозділів.

Курси було започатковано у 2002 році за підтримки Британської групи військових радників та інструкторів у Центральній та Східній Європі в рамках двостороннього співробітництва між військовими відомствами України та Великої Британії. Їх організовують двічі на рік на базі 95-ої окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ ЗС України (м. Житомир) та навчального центру "Партнерство заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Також під час роботи українська сторона ознайомиться з іншими напрямками роботи центру. Зокрема, курсами підготовки молодших командирів. Планується, що подібні курси будуть започатковані спільно з британською стороною у 2005 році на базі навчального центру "Партнерство заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також