В 2003 году украинские военные принимали активное участие в программе НАТО "Партнерство во имя мира"

15.03.2004, 11:11

В прошлом году Вооруженные Силы Украины приняли участие в 220 мероприятиях военного сотрудничества в рамках программы НАТО "Партнерство во имя мира". (укр.)

У 2003 році Збройні Сили України взяли участь у 220-и заходах військового співробітництва в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру". У відповідності до Індивідуальної програми партнерства України з НАТО на 2003 рік було виконано 152 заходи, ще 68 - відбулися додатково. Загалом, без урахування чисельності підрозділів, до них було залучено понад 350 представників Збройних Сил України.

Потенціал військового співробітництва в рамках зазначеної програми було використано на підтримку процесу реформування і розвитку Збройних Сил України з характерними ознаками євроатлантичної моделі.

Значну увагу було приділено вдосконаленню професійної підготовки офіцерського складу Збройних Сил України. Понад 40 відсотків загальної чисельності проведених заходів склали курси НАТО за різною тематикою, на яких навчалися українські військовослужбовці. Це дало можливість підвищити рівень професійної та мовної підготовки військовослужбовців, накопичити цінний досвід і знання, а також забезпечити досягнення взаємосумісності підрозділів, визначених для участі в операціях з підтримання миру.

Іншим важливим чинником при плануванні та проведені заходів в рамках програми "Партнерство заради миру" у 2003 році стала підготовка сил та засобів Збройних Сил України в рамках Процесу планування та оцінки сил, що реально забезпечило значний прогрес у підготовці цих частин та з'єднань.

У 2004 році планується більш активно залучати військовослужбовців до навчання на різноманітних курсах з метою нарощення рівня взаємосумісності підрозділів Збройних Сил України та НАТО, а також більш ретельно готувати військовослужбовців, які плануються для роботи у багатонаціональних штабах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також