Визит министра обороны Украины в Румынию

17.03.2004, 11:03

Вопросы развития двустороннего военного сотрудничества, региональных инициатив и сотрудничества с НАТО будут обсуждаются во время официального визита министра обороны Украины в Румынию. (укр.)

16 березня розпочався дводенний офіційний візит міністра оборони України Євгена Марчука до Румунії.

Як передбачається програмою першого дня візиту, 16 березня керівник українського військового відомства проведе переговори зі своїм колегою - Міністром національної оборони Румунії паном Іоаном Пашку. Серед питань, які розглядатимуться в ході переговорів, керівники військових відомств двох країн планують обговорити військово-політичну обстановку в регіоні та заходи щодо зміцнення довіри і стабільності, стан і перспективи двостороннього військового співробітництва та співробітництва Україна-НАТО і Румунія-НАТО, обмінятися досвідом реформування, реструктуризації та модернізації збройних сил двох сусідніх країн.

Також Євген Марчук та пан Іоан Пашку обговорять питання розвитку регіональних ініціатив. Зокрема, участі українських та румунських військових у складі міжнародного інженерного батальйону "Тиса" та чергової активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseefor".

По завершенні переговорів у складі військових делегацій двох країн Євген Марчук та Іоан Пашку проведуть спільну прес-конференцію.

В цей же день керівник українського військового відомства планує зустрітися з Прем'єр-міністром Румунії Адріаном Нестасе та головою комісії з питань оборони, громадського порядку та національної безпеки Палати депутатів Ризваном Іонеску.

Програмою другого дня візиту, 17 березня, передбачається ознайомлення представників української військової делегації з бойовими можливостями, озброєнням, технікою та оснащенням батальйону гірських стрільців Армії Румунії, що дислокується поблизу міста Предял.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також