Создается компьютерная сеть по учету призывных ресурсов Украины

03.03.2004, 11:35

В Вооруженных Силах Украины практически завершился подготовительный период по созданию корпоративной компьютерной сети, которая позволит полностью автоматизировать учет призывных ресурсов Украины. (укр.)

У Збройних Силах України практично завершився підготовчий період зі створення корпоративної комп'ютерної мережі та забезпечення військових комісаріатів, оперативних командувань і Генерального штабу ЗС України комп'ютерною технікою. Про це повідомив перший заступник начальника Головного організаційно-мобілізаційного управління Генерального штабу ЗС України генерал-майор Євген Шелест під час наради, яку було присвячено проблемам реформування місцевих органів військового управління.

Комп'ютерна мережа, що створюється за допомогою міністерства оборони США, вже найближчим часом дозволить повністю автоматизувати облік призовних ресурсів України та створити базу даних на кандидатів для зарахування на військову службу за контрактом.

Весь комплекс робіт планується провести поетапно. На першому етапі буде автоматизовано об'єкти Генерального штабу ЗС України, перших офіцерських курсів та військкоматів Західного оперативного командування (ОК) Сухопутних військ Збройних Сил України. На другому - об'єкти Південного ОК, і на завершальному етапі - Головного командування Сухопутних військ ЗС України, включаючи ті, які сьогодні підпорядковані Північному ОК.

У 2004 році, у відповідності до наказу Начальника Генерального штабу ЗС України, було розроблено і поставлено на дослідницьку експлуатацію принципово новий програмний комплекс з автоматизації ведення обліку вакантних посад рядового, сержантського і старшинського складу у військових частинах та проведення роботи щодо підбору кандидатів на військову службу за контрактом.

В ході експерименту передбачається за допомогою автоматизованої системи управління повсякденною діяльністю Збройних Сил України "Дніпро" сформувати у військових частинах та військових комісаріатах, які залучено до цього заходу, загальну базу даних потенційних кандидатів на військову службу за контрактом та вакантних посад, на яких утримуються військовослужбовці за контрактом.

З метою організації цієї роботи в Головним організаційно-мобілізаційному управлінням ГШ ЗС України було проведено заняття з відповідними начальниками штабів військових частин та іншими посадовими особами. Передбачається, що у подальшому систему буде поширено на всі Збройні Сили України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також