Украинские миротворцы налетали в африканском небе более 1000 часов

04.03.2004, 11:25

За пять месяцев выполнения заданий Миссии ООН в Сьерра-Леоне военнослужащие 20-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины налетали в африканском небе более 1000 часов. (укр.)

Відповідно до плану заходів Місії ООН у Сьєрра-Леоне військовослужбовці 20-го окремого вертолітного загону (овз) ЗС України, що виконують миротворчі завдання у цій країні, здійснили чергові тренувальні польоти вночі.

Основною метою виконання нічних польотів, що проводилися поруч з базовим табором українських вертолітників в районі населеного пункту Хейстінгс, було удосконалення екіпажами навичок техніки пілотування у темний час доби в ході проведення умовних пошуково-рятувальних робіт. Складність виконання цього завдання також додавали обмежене застосування радіотехнічних і світлових засобів та розташовані поруч гори.

Під час тренування, українські екіпажі відпрацювали один із складних елементів пошуково-рятувальних робіт - зависання на висоті 20 метрів з опусканням і постановкою вантажу в заданий квадрат площею 1 м2. На "відмінно" справилися з виконанням цього завдання екіпажі майорів Віктора Кондратенка, Сергія Дьоміна та В'ячеслава Вороного.

Підготовка українських екіпажів до виконання пошуково-рятувальних робіт вночі пов'язана з необхідністю можливого надання допомоги своїм російським колегам, які здійснюють патрулювання кордону з Ліберією на вертольотах Мі-24. З цією метою зі складу українського вертолітного загону цілодобово у черговому режимі та у готовності до вильоту знаходиться екіпаж Мі-8 з двома парашутистами-рятівниками та військовим медиком на борту.

Протягом нічних тренувальних польотів вдосконалили навички пілотування шість українських екіпажів, які на трьох вертольотах Мі-8 налітали у нічному африканському небі 8,5 годин.

Загалом, за п'ять місяців виконання завдань Місії ООН у Сьєрра-Леоне наліт особового складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України шостої ротації складає вже більше 1000 годин.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також