В закон "О борьбе с коррупцией" предлагают внести изменения

24.04.2004, 12:59

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией рекомендовал парламенту принять за основу в первом чтении проект закона о внесении дополнений в Закон Украины "О борьбе с коррупцией" (относительно признания субъектами коррупционных действий и других правонарушений, связанных с коррупцией руководителей и других должностных лиц государственных предприятий, учреждений, организаций). (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом України А. Морозом.

Законопроектом пропонується внести доповнення до статті 2 Закону України "Про боротьбу з корупцією". Пропонується визначити суб'єктами корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією керівників та інших посадових осіб державних підприємств, установ, організацій і доповнити статтю 2 п. "г" в наступній редакції:

"г) керівники та інші посадові особи державних підприємств, установ організацій".

Члени Комітету погодилися з аргументацією автора законопроекту, що за умов соціально-економічних перетворень суспільства відбуваються певні зміни в методах управління державними підприємствами, установами, організаціями, які потребують відповідного правового врегулювання. Для підняття ефективності управління організацією одним із найголовніших напрямків є створення організаційно-правових механізмів контролю, що обумовлюють поведінку і правомірну управлінську діяльність керівника, який очолює і представляє цю організацію в зовнішньому середовищі. Одним із важливих елементів механізму забезпечення прийняття (неприйняття) ним відповідальних управлінських рішень є певна соціальна, юридична, зокрема, і адміністративно-правова відповідальність.

Комітет розглянув проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування діяльності правоохоронних органів", внесений народними депутатами України С. Соболєвим та В. Філенком (на заміну раніше розданого).

Члени Комітету за результатами розгляду рекомендували парламенту відхилити зазначений законопроект.

Комітет також рекомендував Верховній Раді відхилити проект закону про легалізацією доходів фізичних осіб, з яких не сплачено податки, збори (обов'язкові платежі) до бюджетів та державних цільових фондів, внесений Президентом України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також