Разработаны изменения к Таможенному кодексу Украины

29.04.2004, 11:32

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в статью 328 Таможенного кодекса Украины (относительно сроков конфискации товаров). (укр.)

За словами одного з авторів, народного депутата Олега Царьова, підготовлено з метою удосконалення чинного законодавства, уникнення затягування розгляду справ про порушення митних правил, всебічного і повного захисту прав та інтересів громадян, суб'єктів підприємницької діяльності тощо.

Основні положення цього законопроекту спрямовані на внесення змін до статті 328 Митного кодексу України з метою чіткого визначення "термінів накладення такого виду стягнення як конфіскація товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил та інших предметів, що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України".

Пропонованими змінами до Кодексу передбачається визначити термін у дванадцять місяців. Адже сьогодні, зазначив О. Царьов, склалася така ситуація, відповідно до якої суворіший вид відповідальності (кримінальна) обмежений у часі щодо застосування до особи, тоді як один із видів стягнення (конфіскація) за порушення митних правил може застосовуватися без обмеження строку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також