Разработаны изменения к закону "О налоге на добавленную стоимость"

26.04.2004, 11:09

Комитет Верховной Рады по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять в первом чтении и в целом проект закона о внесении изменений в статью 11 Закона Украины "О налоге на добавленную стоимость" (относительно операций по продаже сельскохозяйственной продукции). (укр.)

Законопроектом пропонується запровадити спеціальний режим оподаткування операцій з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки платниками податку, які раніше закупили таку продукцію у фізичних осіб - неплатників ПДВ. А саме - оподатковувати не вартість закупленої продукції, а лише торгівельну націнку.

Метою прийняття закону є поліпшення ситуації, яка склалася в системі заготівель, запобігання втратам бюджету внаслідок численних зловживань усілякими перекупниками, які масово ведуть закупівлю сільськогосподарської продукції у населення без будь-якого документального оформлення.

Члени Комітету вважають, що прийняття законопроекту дозволить стабілізувати ситуацію, яка склалася в системі заготівель, сприятиме запобіганню незаконній діяльності при здійсненні закупівель сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки у населення, сприятиме збільшенню їх доходів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також