Готов к рассмотрению законопроект об Основных принципы государственной аграрной политики

27.04.2004, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять в первом чтении правительственный проект закона об Основных принципах государственной аграрной политики. (укр.)

Основні засади спрямовані на проведення послідовної, чітко виваженої, науково обґрунтованої державної аграрної політики, визначення мети, етапів, напрямів і механізмів її практичної реалізації, забезпечення системності та комплексності в здійсненні заходів по її реалізації всіма гілками та органами влади.

Реалізація положень Основних засад дозволить:

- гарантувати продовольчу безпеку держави;

- перетворити аграрний сектор у високоефективний, конкурентноздатний на внутрішньому та зовнішньому ринках сектор економіки країни;

- зберегти селянство як укладу життя, як основного носія української ідентичності та культури й духовності нації на основі розвитку сільських територій та вирішення соціальних проблем на селі.

Державна аграрна політика, відповідно до проекту, базується на національних пріоритетах із врахуванням необхідності інтеграції України до світового економічного простору.

Основними складовими державної аграрної політики є комплекс правових, організаційних і економічних заходів держави, спрямованих на підвищення ефективності функціонування аграрного сектора економіки України, вирішення соціальних проблем сільського населення та забезпечення комплексного й сталого розвитку сільських територій.

Основні засади спрямовані на сталий розвиток аграрного сектора національної економіки на період до 2015 року. Вони поширюються на сільське господарство, харчову промисловість та перероблення сільськогосподарських продуктів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також