Завершается работа по выделению кредита ЕБРР на достройку ХАЭС и РАЭС

30.04.2004, 10:49

В рамках Европейского экономического саммита Президент Украины Леонид Кучма встретился с президентом Европейского банка реконструкции и развития (ЕБРР) Жаном Лемьером. (укр.)

Під час зустрічі було обговорено питання завершення процедур підготовки та ухвалення кредиту ЄБРР на підвищення безпеки двох ядерних блоків, що добудовуються на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Жан Лем'єр відзначив, що проект вступив у завершальну стадію, яка вимагатиме від обох сторін оперативної та ретельної роботи.

Леонід Кучма висловив сподівання, що усі питання, які залишилися щодо реалізації проекту, будуть вирішені у найближчі строки, що дасть можливість у найближчі місяці внести проект на Раду директорів Банку.

У ході розмови наголошувалось на необхідності мобілізації додаткових донорських коштів на успішне завершення у перспективі міжнародного проекту стабілізації об'єкту "Укриття".

На думку глави української держави, з якою погодився Президент ЄБРР, необхідно прискорити початок робіт з реалізації цього проекту.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також