Украинским морякам предлагают пройти стажировку на кораблях ВМС США

10.05.2004, 11:59

Командующий Шестым флотом ВМС США предложил украинским морякам стажироваться на американских военных кораблях. (укр.)

"Як Україна, так і США мають спільні наміри та цілі - свобода, благополуччя та досконалість наших народів. Військово-морські сили наших двох країн також мають спільні цілі", - про це заявив у Севастополі в інтерв'ю журналістам командувач Шостим флотом ВМС США адмірал Херрі Джордж Ульрік за підсумками робочої зустрічі з головнокомандувачем ВМС Збройних Сил України контр-адміралом Ігорем Князем. За словами американського адмірала, який перебуває з візитом в Україні, "ми працюємо над тим, щоб впровадити нашу безпеку від загроз, що можуть виникнути з моря". Він також повідомив, що метою зустрічі є покращення співпраці, а також обмін думками щодо спільних підходів по вдосконаленню і забезпеченню цих цілей.

У свою чергу Ігор Князь зазначив, що співпраця військових флотів України і США від декларацій і візитів кораблів переходить у практичну площину: "Зараз ми вже обговорюємо більш конкретні питання нашого співробітництва, починаючи з підготовки старшин і сержантів, і закінчуючи підготовкою екіпажу підводного човна "Запоріжжя". За словами контр-адмірала І. Князя, ВМС США були серед перших, хто свого часу "простягнув руку допомоги під час становлення ВМС України".

В ході обговорення плану двостороннього співробітництва наголошувалося, що український флот зацікавлений в отриманні досвіду комплектування кораблів і підрозділів ВМС США військовослужбовцями за контрактом, підготовки сержантського та старшинського складу. Водночас, Херрі Джордж Ульрік зазначив, що "ми будемо зацікавлені у співпраці в будь-якому напрямку". Він, зокрема, запропонував стажування українських моряків на кораблях Шостого флоту ВМС США.

Під час візиту командувач Шостим флотом ВМС США мав протокольну зустріч з головою Севастопольської міської державної адміністрації Леонідом Жуньком, відвідав фрегат "Гетьман Сагайдачний", оглянув Севастопольську бухту та Балаклаву.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також