На заседании СНБОУ рассматривались вопросы хранения боеприпасов в украинской армии

27.05.2004, 11:12

26 мая под председательством Президента Украины Леонида Кучмы состоялось заседание Совета национальной безопасности и обороны Украины. (укр.)

Під час засідання було розглянуто комплекс питань, пов'язаних зі станом збереження боєприпасів та вибухових речовин на арсеналах, базах та складах Збройних Сил України.

За результатами обговорення Рада національної безпеки і оборони визнала незадовільним стан виконання урядом України попередніх рішень Ради та доручень Президента України стосовно забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки місць зберігання боєзапасу, констатувала грубі порушення техніки безпеки на зазначених об'єктах. Внаслідок невжиття своєчасних заходів створилися умови для втрати керованості процесом утилізації надлишкових та непридатних для використання боєприпасів.

За висновками РНБОУ, це стало одним з основних причин надзвичайних подій з тяжкими наслідками на базах боєприпасів у Донецькій та Запорізькій областях.

З метою недопущення повторення подібних подій Рада національної безпеки і оборони України визнала за необхідне проведення комплексу організаційних та науково-технічних заходів. Зокрема, передбачено створення цілісної державної системи управління науково-технічною підготовкою процесів поводження з боєприпасами, подальший розвиток промислових потужностей з утилізації непридатних для використання та надлишкових боєприпасів, удосконалення технічного обладнання арсеналів, баз та складів, посилення контролю за безпечним поводженням з боєприпасами.

РНБОУ рекомендувала також Президентові України розглянути кадрові рішення відносно конкретних посадових осіб Міністерства оборони України, які не вжили необхідних заходів для попередження згаданих трагічних подій. Рішення Глави держави щодо цього буде прийнято у відповідності до вимог Конституції України.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також