В лагере украинских миротворцев в Ираке совершенствуют систему инженерного оборудования

26.05.2004, 11:24

В базовом лагере украинских миротворцев в Ираке принимают дополнительные меры безопасности личного состава. (укр.)

Командування 6-ї окремої механізованої бригади вживає додаткових заходів щодо посилення безпеки особового складу. У базовому таборі українських миротворців в Іраку триває планове вдосконалення системи інженерного обладнання.

Військовослужбовцями інженерно-саперного взводу та 63-го окремого механізованого батальйону завершено фортифікаційне обладнання блокпостів. На в'їздних пунктах, із зовнішньої та внутрішньої сторін встановлені бетонні загородження типу "Аляска бар'єр" та "Техас бар'єр". Облаштовано роздільні лінії для окремого проходження цивільного транспорту і військових конвоїв, а також спеціальні майданчики для перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів автомобілів. В будівництві естакад фахівці використовували елементи понтонних мостів колишньої іракської армії. Безпосередньо на блокпостах обладнані вогневі позиції, які забезпечуватимуть безпеку особового складу чергових змін.

Окрім цього, по периметру військового аеродрому, де розташований базовий табір українських миротворців, встановлено два ряди колючого дроту типу "концентріна".

При фортифікаційному обладнанні базового табору було враховано досвід інших контингентів, дислокованих на території Іраку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також