Украинские военные моряки примут участие в учениях "Галатея-2004"

31.05.2004, 13:18

Украинские военные моряки приглашены для участия в миротворческих учениях "Галатея-2004", которые пройдут недалеко от Болгарии, в западной части Черного моря. (укр.)

28 травня - 4 червня два офіцери Головного командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України в якості спостерігачів братимуть участь у навчаннях "Галатея-2004", які відбуватимуться у м. Варна (Болгарія) та західній частині Чорного моря.

Маневри за миротворчою тематикою, організовано Військово-Морськими Силами Болгарії із запрошенням спостерігачів із країн Чорноморського регіону. До участі у "Галатеї - 2004" планується залучити більше 10 кораблів та допоміжних суден, підводний човен, 2 гелікоптери та близько 700 чоловік особового складу.

Довідка: Навчання "Галатея", які називають "навчаннями довіри", проводяться у відповідності до "Документа про заходи зміцнення довіри та безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі", який було підписано 25 квітня 2002 року в Києві представниками Чорноморських країн: Болгарії, Грузії, Російської Федерації, Румунії, Туреччини та України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також