ВМС Украины примут участие в учениях "SORBET ROYAL-2005"

29.05.2004, 13:13

Украинские Военно-Морские Силы впервые примут участие в международных учениях "SORBET ROYAL-2005". (укр.)

3 26-30 травня в м. Сан-Тропе (Франція) триває перша головна плануюча конференція міжнародних навчань "SORBET ROYAL-2005". Тема майбутнього навчання - рятування екіпажу підводного човна, що затонув. До участі в роботі конференції вперше запрошено представників Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Планується, що "SORBET ROYAL-2005" відбудуться наприкінці червня 2005 року в порту та в затоці Таранто (Італія). Мета маневрів - відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних військово-морських сил під час рятування екіпажу підводного човна, що затонув на глибині 50-200 метрів. Передбачається, що у навчаннях братимуть участь підводні човни, рятувальні та водолазні судна, глибоководні рятувальні апарати, рятувальні парашутно-десантні групи та літаки базової патрульної авіації країн НАТО.

Від Військово-Морських Сил Збройних Сил України заплановано участь двох кораблів, пошуково-рятувального гелікоптера Ка-27ПР, команди водолазів-рятівників, рятувальної парашутно-десантної групи, офіцерів штабу навчань.

Навчання відбуватимуться в п'ять етапів. Зокрема, буде проведено базову підготовку екіпажів, відпрацьовуватимуться питання пошуку пошкодженого підводного човна, рятування його екіпажу за допомогою водолазів, шляхом стикування з підводним човном глибоководних рятувальних апаратів, евакуації екіпажу з поверхні моря гелікоптерами та рятувальними суднами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також