Визит министра иностранных дел Узбекистана в Украину

10.05.2004, 15:12

Сегодня, 10 мая, министр иностранных дел Украины Константин Грищенко встретился с министром иностранных дел Республики Узбекистан Садиком Сафаевым, который находится в Украине с двухдневным официальным визитом. (укр.)

Співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи двосторонніх відносин, а також актуальні проблеми міжнародного життя.

Міністри закордонних справ відзначили необхідність поєднання зусиль України та Узбекистану у боротьбі з тероризмом та обговорили питання щодо координації дій у цій сфері.

У світлі стабілізації ситуації в Афганістані співрозмовники відзначили готовність до переведення у практичну площину питань спільної участі України та Узбекистану у післявоєнному відновленні економічної інфраструктури Афганістану.

Сторони також підкреслили необхідність посилення ролі ООН в процесі формування політичної та конституційної системи в Іраку.

Міністри закордонних справ України та Узбекистану високо оцінили рівень партнерських відносин в рамках міжнародних та регіональних організацій, в тому числі у форматі ГУУАМ.

Українсько-узбецькі переговори продемонстрували високий рівень взаєморозуміння та близькість позицій сторін з широкого кола питань двостороннього співробітництва та взаємодії на міжнародній арені.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також