Украина и Армения планируют широкомасштабные совместные проекты

12.05.2004, 11:01

Украина заинтересована принять участие в строительстве и реконструкции промышленных объектов в Армении, а армянская сторона ожидает участия украинской - в тендере на строительство газопровода "Иран-Армения". (укр.)

Ці питання обговорювалися у вівторок в Києві в ході засідання україно-вірменської міжурядової комісії з питань торгівельно-економічних відносин, повідомили на спільній прес-конференції глави урядів України та Вірменії Віктор Янукович та Андронік Маргарян.

Зокрема, за словами прем'єр-міністра України, українська сторона зацікавлена взяти участь як у будівництві, так і в реконструкції об'єктів промисловості Вірменії. "Ми бачимо можливості у вирішенні питань розвитку об'єктів енергетики, металургійної галузі", - зазначив він.

Прем'єр-міністр Вірменії висловив сподівання, що Україна візьме участь у тендері на будівництво газопроводу "Іран-Вірменія". За його словами, наразі проходять консультації з технічних питань з іранською стороною, після чого буде обговорюватися питання фінансування. "Ми впевнені, що Україна візьме участь у тендері", - зазначив Андраник Маргарян.

Глава уряду Вірменії також повідомив, що у ході засідання міжурядової комісії обговорювалося питання поставок до Вірменії на умовах лізінгу української сільгоспмашинобудівної техніки. "Ми сподіваємося до кінця року отримати декілька тракторів та екскаваторів", - підкреслив він.

Віктор Янукович також відзначив, що у ході засідання стороні підбили підсумки роботи за попередній період. "Ми впевнені, що робота, яку виконують наші уряди, підприємці, представники бізнесу має позитивний результат", - сказав він.

Так, товарообіг між країнами за минулий рік виріс у 1,4 рази, а з початку цього року - у 2 рази. "Рішення, які бути прийняті сьогодні, створять умови для поліпшення торгівельно-економічних відносин вже найближчим часом", - підкреслив Віктор Янукович.

За доручення Президента Арменії Роберта Кочаряна Андроник Маргарян нагородив Прем'єр-міністра України Віктора Януковича "за особистий вклад у справу та організацію відновлювальних робіт з ліквідації наслідків землетрусу в Вірменії 7 грудня 1988 року" медаллю Ананія Ширакаци.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також