Украина принимает участие в заседании Комитета Министров Совета Европы

13.05.2004, 11:06

Украинская делегация во главе с заместителем министра иностранных дел Олегом Шамшуром принимает участие в 114-м заседании Комитета Министров Совета Европы, которое проходит 12-13 мая в Страсбурге (Франция). (укр.)

У перший день засідання розглядалися актуальні політичні питання та реформування Європейського Суду з прав людини.

Високі представники КМ РЄ висловили своє бачення актуальних політичних питань, які сьогодні перебувають у полі зору Європейського співтовариства. Зокрема, багато уваги приділялося ситуації в Косово та на Південному Кавказі, впливу розширення ЄС на діяльність РЄ, ролі Ради Європи у запобіганні конфліктам.

У цьому контексті глава делегації України підкреслив важливість посилення зусиль провідних міжнародних організацій, в т. ч. Ради Європи, щодо пошуку шляхів врегулювання "заморожених" конфліктів та виклав позицію України з цього питання.

Учасники засідання привітали розробку експертами РЄ Протоколу N 14 до Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Цей документ започатковує реформу Європейського Суду з прав людини. У своєму виступі з цього питання О. Шамшур особливо відзначив зусилля, що докладає Україна для розвитку співробітництва з Європейським Судом з прав люди та виконання його рішень. Глава української делегації також наголосив на важливості приєднання Європейського Союзу до ЄКПЛ, що має стати однією з передумов для створення Європи без розподільних ліній.

Наприкінці засідання був ухвалений текст Протоколу N 14 до Європейської конвенції з прав людини.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також