В Киеве прошли украинско-эквадорские переговоры

14.05.2004, 11:16

В рамках официального визита в Украину министра иностранных дел Республики Эквадор Зукиланды Дуке 13 мая в Министерстве иностранных дел Украины прошли двусторонние переговоры украинской и эквадорской делегаций во главе с руководителями внешнеполитических ведомств двух стран Константином Грищенко и его коллегой. (укр.)

В ході переговорів, які пройшли в атмосфері дружби та взаєморозуміння, відбувся конструктивний обмін думками з широкого кола питань двосторонньої та міжнародної проблематики.

Сторони підтвердили обопільну зацікавленість до активізації політичного діалогу та розширення взаємовигідної співпраці в усіх сферах двостороннього співробітництва. Особливо була відзначена важливість подальшого розвитку українсько-еквадорських відносин у торговельно-економічній та інвестиційній галузях. В цьому контексті було домовлено вивчити можливості співпраці в галузі енергетики, хімії, металургії, нафтохімічної, нафтопереробної та гірничовидобувної промисловості.

Сторони також домовились сприяти встановленню зв'язків між державними та приватними культурними, науковими та освітніми установами двох країн.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Еквадору погодились докласти зусиль щодо прискорення формування належної договірно-правової бази двосторонніх відносин. Після завершення переговорів відбулася церемонія підписання Протоколу про обмін ратифікаційними грамотами щодо набуття чинності Договором про дружні відносини та співробітництво між Україною та Республікою Еквадор.

Переговори міністрів закордонних справ України та Еквадору засвідчили збіг позицій двох держав з актуальних питань світової політики. Зокрема, сторони домовилися продовжити співробітництво в рамках ООН, підтримали процес реформування Організації Об'єднаних Націй, підтвердили свою відданість боротьбі з будь-якими проявами тероризму, корупції, наркобізнесом, організованою злочинністю, незаконною торгівлею зброєю.

Глави українського та еквадорського зовнішньополітичних відомств погодилися з важливістю діяльності регіональних об'єднань та налагодження співпраці між ними. У цьому контексті еквадорська сторона висловила готовність максимально сприяти розвитку відносин нашої держави з Організацією Американських Держав (ОАД), Андською співдружністю націй (АСН), налагодженню співпраці ГУУАМ-АСН.

П. Зукіланда Дуке також висловив підтримку прагненню України набути членства в СОТ.

Міністри закордонних справ України та Еквадору підписали Спільну заяву за результатами двосторонніх переговорів та Протокол про обмін ратифікаційними грамотами щодо набуття чинності Договору про дружбу та співробітництво між Україною та Еквадором.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також