В Кишиневе прошли украино-молдавские консультации

18.05.2004, 18:09

17 мая в Кишиневе состоялись украино-молдавские консультации по консульским вопросам между Украиной и Молдавией. (укр.)

В ході консультацій сторони обговорили питання застосування Угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Республіки Молдова про безвізові поїздки громадян, підписаної 18 травня ц.р., в контексті переходу з 1 січня 2005 року на поїздки громадян обох держав за закордонними паспортами.

Сторони висловилися за необхідність змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про пункти пропуску через україно-молдавський державний кордон та спрощений пропуск громадян, які проживають у прикордонних районах, підписаної 11 березня 1997 рок, з метою актуалізації її положень.

В ході консультацій делегації також обговорили інші питання двостороннього співробітництва, зокрема, виконання сторонами положень Договору між Україною і Республікою Молдова про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах від 13 грудня 1993 року та двосторонньої Консульської конвенції.

Сторони домовились продовжити консультації з питань порядку переговорів планується провести у м. Києві у першій половині 2005 року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також