Украинские верификаторы инспектируют военные объекты в Германии

19.05.2004, 10:54

Инспекцию объектов контроля на территории Федеративной Республики Германия осуществляют украинские верификаторы в рамках Договора об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

17 травня, відповідно до Договору про звичайні збройні сили у Європі, група українських верифікаторів розпочинає інспекцію об'єктів контролю на території Федеративної Республіки Німеччина.

Крім одного об'єкту контролю збройних сил Німеччини, українські інспектори, яких очолює заступник начальника відділу управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Олексій Сидоров, здійснять інспекцію об'єкту контролю збройних сил США на території ФРН.

Це вже третій виїзд українських верифікаторів з інспекцією до країн- учасниць Договору ЗЗСЄ у 2004-2005 інспекційному році, який традиційно розпочався 17 березня. У нинішньому інспекційному році пасивна та активна квота України за Договором про ЗЗСЄ складає по 16 інспекцій.

Інспекція триватиме до 23 травня.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, системи озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також