Военнослужащие, которые увольняются в запас, пройдут языковую переподготовку

03.05.2004, 12:36

Военнослужащим, которых планируют уволить из рядов Вооруженных Сил в 2004 году, будет разрешено за счет служебного времени пройти переобучение по программе языковой подготовки. (укр.)

У відповідності до розпорядження Міністра оборони України, військовослужбовцям, які плануються у 2004 році до звільнення з лав Збройних Сил, і мають позитивні службові характеристики та вислугу не менше 5 років, буде дозволено за рахунок службового часу пройти перенавчання за програмою мовної підготовки.

Безкоштовні курси з англійської, німецької, французької та італійської мов започатковані Управлінням НАТО з економічних питань безпеки та оборони і вже чотири роки проводяться у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Миколаєві, Севастополі, Узині. За цей час понад 340 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за цією програмою.

6 та 10 травня у Миколаєві та Львові відбудуться церемонії вручення сертифікатів колишнім військовослужбовцям, які закінчили 400-годинні інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Група колишніх офіцерів у Миколаєві отримає сертифікати Британської Ради, військовослужбовці у Львові - сертифікати Інституту Гете, а також сертифікати німецької консалтингової компанії "Талес - ИС", яка проводила спеціалізовані 100-годинні курси з менеджменту та економіки.

Зважаючи на активізацію воєнної реформи в Україні та позитивні результати, отримані протягом реалізації цієї ініціативи, Управління НАТО з економічних питань безпеки та оборони прийняло рішення щодо продовження проекту і включення його до Плану дій Україна - НАТО на 2004 рік.

Початок занять нових груп запланований на вересень-жовтень цього року.

Програму мовної підготовки військовослужбовців, які плануються до звільнення зі Збройних Сил України, було започатковано у 2004 році Управлінням НАТО з економічних питань безпеки та оборони та Міністерством оборони України. Головна мета проекту - поглиблення практичного співробітництва між Україною та НАТО в дусі Хартії про Особливе партнерство, зокрема, спрямованого на надання допомоги колишнім військовим, або тим, які невдовзі мають бути звільнені у запас та прагнуть поліпшити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері. Дана програма є частиною співробітництва між Україною та НАТО з питань, пов'язаних з конверсією, і запроваджується спільно з Національнім координаційнім центром адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів (НКЦ).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також