Начальник Генерального штаба ВC Украины принимает участие в заседании комитета Украина-НАТО

05.05.2004, 12:57

Начальник Генерального штаба Вооруженных Сил Украины отбыл в Брюссель для участия в заседаниях военных комитетов Украина-НАТО и Евроатлантического партнерства на уровне начальников генеральных штабов. (укр.)

Сьогодні, 5 травня, розпочався одноденний візит української військової делегації на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайком до Брюсселю. Метою візиту є участь у чергових засіданнях військових комітетів Україна-НАТО та Євроатлантичного партнерства на рівні начальників генеральних штабів.

Передбачається, що під час роботи Військового Комітету Україна-НАТО відбудеться обмін думками з питань виконання заходів Робочого плану ВК за 4 місяці поточного року, а також обрису Збройних Сил України зразка 2015 року та стану підготовки пілотного проекту майбутньої структури Українського війська.

Засідання військового комітету Євроатлантичного партнерства буде присвячено обговоренню поточної військово-політичної обстановки в Європі, на Балканах, в Афганістані та Іраку та ситуації в районах проведення миротворчих операції НАТО (Боснія, Косово, Афганістан). Крім того, планується розглянути стан всебічного звіту Ради Євроатлантичного партнерства в рамках програми "Партнерство заради миру". Зокрема, питання боротьби з тероризмом, концепції оперативних можливостей, програма поглибленої освіти та індивідуальної підготовки тощо.

Під час візиту до Брюсселю начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Затинайко планує зустрітися зі своїм польським колегою начальником Генерального штабу Війська Польського генералом Чеславом Пйонтасом. Сторони обміняються думками щодо спільної участі підрозділів збройних сил двох країн у миротворчих операціях. Зокрема, увагу буде зосереджено на питаннях поточної ситуації в зоні відповідальності багатонаціональної бригади "Центр-Південь" в Іраку та взаємодії українських і польських військових.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також