Украина согласовала условия вступления в ВТО с Литвой

05.05.2004, 14:17

30 апреля в Женеве (Швейцария) был подписан двусторонний протокол о доступе на рынки товаров и услуг с Литвой в рамках вступления Украины во Всемирную организацию торговли. (укр.)

Завершивши переговори з Литвою, Україна передала до Секретаріату СОТ 24-й двосторонній протокол. Узгоджений з литовською стороною в ході двосторонніх переговорів режим доступу до ринку товарів України стане додатковим позитивним імпульсом зростання товарообігу між Україною та Європейським Союзом, членства в якому Литва набула з 1 травня цього року.

Від імені делегації України протокол підписав Постійний представник України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях в Женеві Володимир Бєлашов.

Україна продовжує двосторонні переговори з країнами-членами Робочої групи СОТ, зокрема: з США, Австралією, Аргентиною, Китаєм, Японією, Туреччиною, Еквадором, Колумбією та іншими країнами.

Двосторонній протокол з доступу до ринків товарів та послуг із Литвою було підписано в рамках 12-го офіційного засіданні Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до Світової організації торгівлі яке проходило в Женеві наприкінці квітня цього року.
По материалам пресс-релиза Министерства экономики и по вопросам европейской интеграции Украины.

Читайте також