Продолжается визит министра иностранных дел Украины в Норвегию

15.06.2004, 16:28

15 июня во время официального визита в Королевство Норвегия министр иностранных дел Украины Константин Грищенко провел ряд встреч с руководством этой страны. (укр.)

В ході переговорів з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Яном Петерсеном глави зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва в політичній, економічній та гуманітарній сферах. Торкаючись питань міжнародної проблематики, глава українського зовнішньополітичного відомства поінформував співрозмовника про стан відносин Україна-НАТО, розвиток діалогу України з Європейським Союзом. У свою чергу міністр закордонних справ Норвегії підтвердив підтримку цією країною прагнення нашої держави інтегруватися до європейських та євроатлантичних безпекових структур. Сторони оговорили також ситуацію в Іраку, Афганістані, на Близькому Сході. Костянтин Грищенко запросив свого норвезького колегу відвідати України у зручний для нього час. За результатами переговорів міністри закордонних справ України та Норвегії підписали міжурядові угоди про взаємодопомогу в митних справах та про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів та вантажів.

Актуальні питання міжнародного життя, перспективи поглиблення українсько-норвезьких відносин були оговорені в ході зустрічей міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з головою норвезького Стортингу (парламенту) Йоргеном Космо, головою Постійного комітету Стортингу у закордонних справах Торбьорном Ягландом, а також з представниками різних політичних партій Норвегії

Під час зустрічі Костянтина Грищенка з прем'єр-міністром Норвегії К'єлем Магне Бондевіком були обговорені питання співробітництва України з ЄС та НАТО, прискорення завершення переговорного процесу щодо вступу нашої держави до СОТ. Глава уряду Норвегії дав високу оцінку економічним реформам в Україні та висловив повну підтримку її євроінтеграційним прагненням.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також