Вступает в силу Соглашение между Украиной и Румынией об условиях взаимных поездках граждан

25.06.2004, 10:57

16 июля 2004 года вводится визовый режим поездок граждан между Украиной и Румынией. (укр.)

З метою мінімізації негативних наслідків запровадження візового режиму між Україною та Румунією 19 грудня 2003 року в Києві була підписана Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про умови взаємних поїздок громадян, положення якої передбачають спрощену процедуру видачі віз для громадян обох країн.

Зокрема, візи будуть видаватися без необхідності пред'явлення запрошення. Безоплатно візи будуть видаватися таким категоріям громадян:

1) дітям до 18 років;

2) особам, які навчаються в учбових закладах відповідно до двосторонніх угод;

3) громадянам, які постійно проживають у прикордонних з Румунією районах;

4) членам персоналу транспортних засобів, які є учасниками міжнародних автодорожних та залізничних пасажирських і вантажних перевезень.

Угодою також визначено категорії громадян, які мають право отримувати візи з пільговою ставкою тарифів консульського збору (50%).

Не потребуватимуть віз члени екіпажів повітряних суден цивільної авіації та морських суден, залучених до міжнародних вантажних або пасажирських перевезень, а також власники дипломатичних та службових паспортів.

МЗС України звертає увагу на необхідність завчасного звернення до консульських установ Румунії на території України для отримання віз в Румунію.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також