Парафировано соглашение между Украиной и ЕС о торговле сталелитейной продукцией

24.06.2004, 10:34

22 июня в Брюсселе было парафировано Соглашение между Европейским Сообществом и Кабинетом Министров Украины о торговле некоторыми видами сталелитейной продукции на 2004 год. (укр.)

З української сторони Угоду парафував заступник міністра економіки та з питань європейської інтеграції Дмитро Білокуров, з боку ЄС - Роєлоф Плейтер, представник Генерального Директорату Європейської Комісії, відповідального за питання двосторонньої торгівлі сталеливарними виробами.

Парафування Угоди стало першим кроком на шляху врегулювання одного з найбільш складних питань у двосторонній торгівлі між Україною та ЄС, яким є торгівля сталеливарними виробами. Сьогоднішній процедурі парафування передував тривалий переговорний процес, який значно активізувався протягом останнього часу. Сторони домовилися докласти максимум зусиль для завершення необхідних внутрішніх процедур з тим, аби Угоду було підписано вже на початку осені цього року. У даному зв'язку необхідно відзначити, що Україна погодилася з умовами ЄС та парафувала Угоду на 2004 рік (якою передбачено квоту на поставки української сталеливарної продукції до ЄС-25 на рівні 606 тис. тонн) за умови, що на 2005 рік квоту для України буде збільшено до близько 1 млн. тонн. Одночасно, було домовлено, що вже на початку липня цього року розпочнуться консультації між Україною та ЄС щодо умов укладання подібної двосторонньої Угоди на 2005 рік. Перший раунд консультацій заплановано провести у Києві.

За результатами зустрічі сторони підписали Протокол, в якому закріплені відповідні наміри сторін.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також